“Na een carrière van meer dan 30 jaar in de mode-industrie besloot ik een nieuwe onderneming te starten. Er zijn zoveel merken, dus waarom zou ik er zelf een beginnen in zo'n overweldigend verzadigde markt? Op maat gemaakte dagelijkse kleding voor vrouwen is ook niet algemeen uitgezonderd, maar door de jaren heen, terwijl ik in verschillende disciplines in de industrie werkte, voelde ik dat er een markt moest zijn voor mijn bedrijfsconcept - op maat gemaakte dameskleding op een duurzame manier samengebracht.

 

Ik heb het bedrijf opgericht in de winter van 2013 en de eerste collectie die ik ontwierp was een serie rokken. Sindsdien zijn mijn collecties organisch gegroeid, voornamelijk dankzij de verzoeken van mijn klanten die me bleven vragen om hun hele garderobe te ontwerpen. Zo groeide het, van een monocollectie tot een allround modemerk, zij het nog op bescheiden schaal. Tegenwoordig heeft Marmelstein een assortiment Ready to Wear (RTW) jassen, broeken, jurken, tops, tassen en accessoires voor dagelijks gebruik, overlopend naar avondkleding en niet te vergeten de zakelijke kleding.

 

Eind '21 lanceer ik een exclusieve Ready to Wear collectie voor de online shop. Ik ben ook enthousiast over de onlangs gelanceerde collectie handgemaakte kussens, sieraden en tassen, evenals onze samenwerking met de genderloze parfums van Von Eusersdorff en Arquiste die ik persoonlijk heb samengesteld voor de e-store.

 

In de loop van de tijd ben ik tot het inzicht gekomen dat een meer diverse en bredere collectie artikelen het winkelen voor mijn klanten gemakkelijker en leuker maakt. Het is een genot om te werken in een nooit eindigende omgeving van kansen met mensen en mode, terwijl ik mijn creativiteit gebruik.”


— Emilie Marmelstein